Grazi kirándulás 2018

Iskolánk hagyományos grazi kirándulását kellemes őszi időjárás kísérte, ezzel is emelve a nap amúgy is kiváló hangulatát. 

Idén 15 osztály több mint 130 diákja 3 busszal utazott Stájerországba, ahol a grazi nemzetközi repülőtér volt első úticélunk. Ezután a grazi belváros, a nemzetközi őszi vásár és egy regionális zenei rádiónál tett látogatás következett, ez utóbbi egy kisebb csoportnak csupán. 

Tanulóink testközelből láthatták a reptéren többek között a beszállás folyamatát, értelmezték a különböző feliratokat. A belváros forgataga már szinte egy világváros forgalmával vetekedett, ott kiadós gyalogtúra után érkeztünk vissza az autóbuszokhoz. A kiállítás számos kereskedelmi ágazatot felölelt, a különböző kiállítási csarnokok és szabadtéri kiállítások vártak a tanulókra, többek között igen nagy értékű személyautóktól kezdve stájer finomságok kóstolója, és a legmodernebb E-bike kerékpárok is helyet kaptak. 

A tanulók egy csoportja az Antenne Steiermark zenei rádiót ismerhette meg, téli szánkós-síelős programunkat nekik is köszönhetjük. A rádiós bemondók tevékenysége nagyon összehangolt, percnyi pontosságot igénylő és fárasztó munka. Minden látogatónak ajándékkal kedveskedtek a rádióban. 

Kirándulásunk célja, továbbra is az, hogy betekintést nyújtsunk a szomszédos Ausztria és Steiermark életébe, ismerkedjünk Graz nevezetességeivel, repülőterével, őszi kiállításával és az elmaradhatatlan vidámparkkal.

A helyszínek megismerése nem csak közösen, de szabadidő során önállóan is lehetséges, ezért ösztönözzük a diákokat, hogy nézelődjenek, fényképezzenek, olvasgassanak, mindezt németül és angolul egyaránt.

Így mindenki felfedezheti, milyen gyorsan kamatoztathatja az iskolában tanultakat idegen nyelvi környezetben is.

A csoport kísérői Berger Katalin, Dala-Nagy Henrietta, Rákos Eszter, Szabóné Szerencsi Erzsébet, Vietorisz Györgyi és Vécsey Zsolt tanárok voltak.

Az eseményen készült képek itt érhetők el.

Iskolánk az idei évben is részt vesz a  Pénzügyi és Vállalkozói Témahét (Pénz7) programjaiban.

Eseménynaptár

Július 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

Kövess minket közösségi oldalainkon:

Belépés a közösségi szolgálat portálra:

 

1%
Kérjük adójának 1%-ával támogassa az iskolai alapítvány működését.

Az  iskolai alapítvány tevékenységéről ide kattintva kaphat további információt.