„Arany 200 busz” a Gépipariban

Az Arany János bicentenárium kapcsán december 6-án és 7-én Szombathelyen, az SzMSzC Gépipari és Informatikai Szakgimnáziuma udvarán állomásozott az „Arany 200 busz”, amely júliustól járja az országot és a határon túli magyar lakta területeket.

 

Az eseményen készült képek itt érhetők el.

A mozgótárlat – amelyet egy busz utasterében rendeztek be a kurátorok - az iskolai oktatást kiegészítő, utazó változata a Petőfi Irodalmi Múzeum „Önarckép álarcokban” című reprezentatív kiállításának. A látványában és tartalmában is különleges Arany-busz versek, képek, különféle dokumentumok és relikviamásolatok segítségével mutatja be Arany János életművét, kapcsolatait, költészetének máig ható jelentőségét. A beépített, fából készült installációk és a manuális játékok, valamint a digitális eszközök nem csupán szórakoztató élményt nyújtanak, de mélyebb tudást is közvetítenek. Megismerhető például Arany kapcsolatrendszere, életének és kultuszának helyszínei. Kipróbálható a Toldi erőjáték; valamint a látogatók meghallgathatnak verseket és rappelt Arany-szövegeket is. A busz melletti pihenőben alkalom nyílik Arany-kötetek lapozgatására, kvízek kitöltésére, vagy éppen arra, hogy bárki kipróbálja erejét egy petrencés rúddal vagy egy malomkővel. 

Az ingyenesen látogatható tárlatot szakemberek kísérték, akik tárlatvezetéssel és foglalkozással egészítették ki az élményt. Az „Arany 200 busz” szombathelyi tartózkodását az SzMSzC Gépipari és Informatikai Szakgimnáziuma kezdeményezte és koordinálta. Iskolánk osztályai illetve számos szombathelyi általános és középiskolás diákcsoport tekintette meg a kiállítást a Gépipari udvarán.

Az eseményről itt olvasható tudósítás.

Iskolánk az idei évben is részt vesz a  Pénzügyi és Vállalkozói Témahét (Pénz7) programjaiban.

Eseménynaptár

Április 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Kövess minket közösségi oldalainkon:

Belépés a közösségi szolgálat portálra:

 

1%
Kérjük adójának 1%-ával támogassa az iskolai alapítvány működését.

Az  iskolai alapítvány tevékenységéről ide kattintva kaphat további információt.