Idegen nyelvi vetélkedő általános iskolások számára a Gépipariban

2024. március 20-án, a hagyományunkhoz híven, immár tizedszer került megrendezésre az általános iskolások számára szervezett idegen nyelvi verseny.

Az eseményen hat általános iskola képviseltette magát 4 fős csapatokkal, amely hetedik és nyolcadik osztályos diákokból állt. Az általános iskolás tanulók felkészítő tanáraikkal együtt vettek részt a kiváló hangulatú délutánon.

Mivel a vetélkedő az angolszász országokban népszerű Szent Patrik nap után kerül megrendezésre, a verseny tematikáját is a szentek, védőszentek téma köré építettük. A következő szentek életéről, képi ábrázolásáról, attribútumairól hangzottak el kérdések: Szent György (Anglia védőszentje), Szent András (Skócia védőszentje), Szent Patrik (Írország védőszentje), valamint Szent Miklós és Szent Márton, akik német nyelvterületen is ismert szentek.

 A vetélkedő elején már 5-10 pontot adtunk, ha a csapat tagjai egységesen, valami olyan dolgot viseltek (pl. póló, kitűző, sapka, „palást” stb.), amely a szenthez vagy az ünnepléséhez köthető.

Ezután a vállalkozó kedvű résztvevők bemutatkozásképpen prezentációt mutattak be egy-egy szent életéről. A legjobb előadást különdíjjal jutalmaztuk, amelyet a Regulyból érkező diákok érdemeltek ki.

A vetélkedőn angol és német nyelvű feladatok szerepeltek egymással párhuzamosan, illetve váltakozva, amelyek megoldásához a nyelvtudáson túl szükség volt jó memóriára, gyorsaságra, és IKT ismeretekre is. A feladatokat a Gépipari idegen nyelvi munkaközösségének tagjai készítették az előző évek során szerzett tapasztalatok és a modern kor elvárásai alapján, természetesen a rendelkezésre álló technikai háttér felhasználásával.

A vetélkedőt kiélezett küzdelemben a Reguly Antal Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola nyerte, második a Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskola csapata lett, harmadik helyen pedig a Paragvári Utcai Általános Iskola csapata végzett.

Az első helyezett az Agora Savaria filmszínház jóvoltából mozijegyet és OUP, Pons nyelvkönyveket nyert, a második és harmadik helyezett vásárlási utalványokkal és kisebb ajándékokkal gazdagodott az „Esélyt a Gépiparisoknak Alapítvány”, valamint az Oxford University Press és a Pons nyelvkönyvkiadók támogatásával. A Vas Vármegyei Szakképzési Centrum pólókkal bővítette az ajándékok sorát, a TDK Szombathely vállalat ajándékcsomagot ajánlott fel minden résztvevőnek, így a hagyományokhoz híven senki nem távozott üres kézzel.

Mind a résztvevők, mind pedig a szervezők izgatottan várják a folytatást, amely 2024 márciusában kerül majd megrendezésre ugyanitt, a Gépipari és Informatikai Technikumban.

A szervezők köszönik az „Esélyt a Gépiparisoknak Alapítvány”, a VVSZC, a TDK Szombathely, az Agora Savaria Filmszínház, az Oxford University Press és a Pons nyelvkönyvkiadók  támogatását.

Vietorisz Györgyi, nyelvi munkaközösség-vezető

 

 

 

Az eseményről készült képgaléria itt érhető el.

Iskolánk az idei évben is részt vesz a  Pénzügyi és Vállalkozói Témahét (Pénz7) programjaiban.

Eseménynaptár

Április 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Kövess minket közösségi oldalainkon:

Belépés a közösségi szolgálat portálra:

 

1%
Kérjük adójának 1%-ával támogassa az iskolai alapítvány működését.

Az  iskolai alapítvány tevékenységéről ide kattintva kaphat további információt.