Idegen nyelvi vetélkedő általános iskolások számára

2023. március 29-én, a covid járvány miatti hosszú kihagyás után, nyolcadszor került megrendezésre az általános iskolások számára szervezett idegen nyelvi vetélkedő a Gépipari és Informatikai Technikumban.

Az eseményen hét általános iskola képviseltette magát 4 fős csapatokkal, amely hetedik és nyolcadik osztályos diákokból állt. Az általános iskolás tanulók felkészítő tanáraikkal együtt vehettek részt a kiváló hangulatban eltöltött idegen nyelvi eseményen.

A vetélkedőn angol és német nyelvű feladatok szerepeltek vegyesen, amelyek megoldásához a nyelvtudáson túl szükség volt jó memóriára, gyorsaságra, és IKT ismeretekre is. A feladatokat a Gépipari idegen nyelvi munkaközösségének tagjai készítették az előző évek során szerzett tapasztalatok és a modern kor elvárásai alapján, természetesen a rendelkezésre álló technikai háttér felhasználásával.

A vetélkedőt kiélezett küzdelemben a Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskola nyerte, második a Reguly Antal Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola csapata lett, harmadik helyen pedig a Gothard Jenő Általános Iskola csapata végzett.

Az első helyezett az Agora Savaria filmszínház jóvoltából mozijegyet nyert, a második és harmadik helyezett vásárlási utalványokkal gazdagodott, az „Esélyt a Gépiparisoknak Alapítvány” támogatásával. A TDK vállalat tollakat ajánlott fel, a Vas Megyei Szakképzési Centrum szintén tollakkal és pólókkal bővítette az ajándékok sorát. A hagyományokhoz híven senki nem távozott üres kézzel, hiszen az élményeken túl egy apró figyelmesség, édesség mindenkinek jutott.

Mind a résztvevők, mind pedig a szervezők izgatottan várják a folytatást, amely 2024 márciusában kerül majd megrendezésre ugyanitt, a Gépipari és Informatikai Technikumban.

A szervezők köszönik az „Esélyt a Gépiparisoknak Alapítvány”, a VMSZC, a TDK és az Agora Savaria Filmszínház támogatását.

 

Nyelvi munkaközösség

 

 

Az eseményhez tartozó képgaléria itt érhető el.

 

Iskolánk az idei évben is részt vesz a  Pénzügyi és Vállalkozói Témahét (Pénz7) programjaiban.

Eseménynaptár

Október 2023
H K Sz Cs P Szo V
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

Következő események

Gépész Roadshow
2023 október 06

Kövess minket közösségi oldalainkon:

Belépés a közösségi szolgálat portálra:

 

1%
Kérjük adójának 1%-ával támogassa az iskolai alapítvány működését.

Az  iskolai alapítvány tevékenységéről ide kattintva kaphat további információt.