Idén is felavattuk a gólyákat!

Iskolánkban az idei tanévben is megrendezésre került, hagyománnyá vált gólyaavató rendezvényünk.

 

A kilencedik osztályos tanulók között már a tanév elején kisorsoltuk a projektfeladat témáját, ami az idei tanévben egy kisfilm önálló elkészítése volt.

A gólyák a fiatalok által kedvelt rajzfilmek közül húzhattak: a Hupikék Törpikék,  a Spongyabob, a  Family Gay és South Park egyes jeleneteit filmesítettek meg.

A gólyaavató előtti héten Közönségszavazással döntöttük el, az egyik népszerű közösségi oldalon keresztül, hogy melyik osztály kapja ezért a feladatért a legtöbb pontot.

A feladathoz kapcsolódó ereklye és zászló elkészítése szintén előzetes feladat volt az osztályok számára.

 

Az avató délutánján többek között az alábbi feladatok teljesitése során mérhették össze erejüket iskolánk legfiatalabb tagjai: Tojáskvíz, Öltöztetés,” Kréta”, aláírás gyűjtés:  „Legyen 35 fok októberben! „ címmel, (több száz aláírással nyert a győztes osztály!) , kevesebb láb a földön verseny, lisztben fehércsoki keresése, területmérés egy kanál segítségével, szelfi készítése Szombathely Fő terén, illetve kötélhúzás verseny.

A délután fénypontjaként, a Katonasággal közösen szervezett programokon mérkőzhettek meg egymással a gólyák csapatai, volt többek között: Ural-húzás és különféle ügyességi versenye. A diákok, katonai irányítás mellett,  Airsoft fegyverrel is célba lőhettek.

A jól megszervezett előkészítésének köszönhetően - a feladatok rendkívül jó hangulatot teremtettek mind a nézők, mind a szereplők számára.

Az avatási ceremónia zárásaként a gólyák letették az esküt és ezzel hivatalosan is gépiparis diákokká váltak.

A  zsűri tagjai közt helyet foglalt,  Balogh Szabolcs Tanár Úr (GT),  Varga Dániel és Balogh Sára (NLG), Csatár Áron és  Pungor Máté (Savaria), Flasch Alexandra (KDG), valamint  Pataki Gergely az SZMJVDÖK részéről.

A zsűri  értékeléséből kiderült a végeredmény. Szoros, nemes küzdelemben, idén  a 9. C.. Osztály csapata győzedelmeskedett, ezen a vidám hangulatú délutánon.

Ezúton is köszönjük Mindenkinek a részvételt, a Diákönkormányzat tagjainak a programok megszervezését, mellyel ismét megmutatták, milyen a gépiparis diákélet.

 

Peresznyàkné Zsoldos Csilla

DÖK patronàló tanár

Az eseményhez tartozó képgaléria itt érhető el.

Iskolánk az idei évben is részt vesz a  Pénzügyi és Vállalkozói Témahét (Pénz7) programjaiban.

Eseménynaptár

Április 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Kövess minket közösségi oldalainkon:

Belépés a közösségi szolgálat portálra:

 

1%
Kérjük adójának 1%-ával támogassa az iskolai alapítvány működését.

Az  iskolai alapítvány tevékenységéről ide kattintva kaphat további információt.