Operakaland 2022

2022. október 13-án iskolánk ötven tanulója és Samu Sándor, Molnár Zoltán és Bogáth Péter tanár urak Budapesten kirándultak, az OPERAKALAND rendezvénysorozat keretei között.

Ez a kirándulás volt az operakalandok történetében a 6. alkalom, mely évente egyszer kerül megrendezésre. Sajnos az utóbbi három év operalátogatása elmaradt a világjárvány miatt, de nagy szerencsénkre idén újra részt vehettünk a diákelőadáson, melyen az ország több iskolásával együtt élvezhettük a lenyűgöző zenét, a balett táncosok mozdulatait és az operaénekesek gyönyörű hangját. Ezúttal új helyszínen, az Eiffel Műhelyházban, fogadták a diákokat az operaház művészei és munkatársai. 

A darab, amelyet megtekintettünk, a Dido és Aeneas című opera volt. „A Karthágó királynője és a trójai hős között szövődő és tragikus véget érő szerelmi románc Vergilius segítségével lett az egyetemes kultúrhistória egyik alaptörténete, de a harmincéves Henry Purcell volt az, aki zenéjével a csillagok közé röpítette hőseit, ahol immár három és fél évszázada ragyognak soha el nem halványuló fénnyel.”

A kultúrélményt a Magyar Nemzeti Múzeum meglátogatása tette teljessé és természetesen kis szabadprogramot is kaptak a résztvevők, melynek során lehetőség nyílt pihenésre és töltődésre. A nap folyamán Gépiparis diákjain kitűntek jó magaviseletükkel, fegyelmezettségükkel és átlagon felüli zenei érdeklődésükkel. Hazafelé a vonatúton többen dúdolták magukban a tartalmas nap során megismert dallamokat. Reméljük, hogy jövőre is részesei lehetünk ennek a csodálatos rendezvénysorozatnak.

Bogáth Péter, szervező tanár

Az eseményhez tartozó képgaléria itt érhető el.

Iskolánk az idei évben is részt vesz a  Pénzügyi és Vállalkozói Témahét (Pénz7) programjaiban.

Eseménynaptár

Április 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Kövess minket közösségi oldalainkon:

Belépés a közösségi szolgálat portálra:

 

1%
Kérjük adójának 1%-ával támogassa az iskolai alapítvány működését.

Az  iskolai alapítvány tevékenységéről ide kattintva kaphat további információt.