Grazi „egynapos buszos” kirándulás

Iskolánk hagyományos grazi kirándulását kellemes őszi időjárás kísérte, ezzel is emelve a nap amúgy is kiváló hangulatát.

13 osztály több mint 90 diákja utazott Stájerországba, ahol a grazi nemzetközi repülőtér volt első úticélunk. Tanulóink a reptéren rövid sétát tettek és tanulmányozhatták a reptér működését.

Ezután Graz belvárosába érkeztünk, a központ nyüzsgése, villamos forgalma szinte egy világváros hangulatát tükrözi, másfél órás gyalogtúránk érintett néhány grazi nevezetességet is.

A Grazer Herbstmesse őszi kiállításon különböző témájú csarnokok és szabadtéri kiállítások vártak a tanulókra, ahol többek között oldtimer személyautóktól kezdve stájer finomságokon át a legmodernebb E-bike kerékpárok is helyet kaptak, és az elmaradhatatlan vidámpark is a program részét képezte.

Tanulóink egy csoportja izgatottan érkezett az Antenne Steiermark zenei rádióba, ahol részletesen bemutatták - angol és német nyelven - a rádió életét, működését. Megtudtuk, hogy a rádiós bemondók és munkatársaik tevékenysége nagyon összehangolt, percnyi pontosságot igénylő munka.

Számtalan, diákokat és iskolákat célzó programjuknak (pl.: a téli szánkós-síelős program, Antenne Steiermark Schulskitag, ahol állandó résztvevő a Gépipari) köszönhetően értenek a fiatalok nyelvén. Kísérőnk kezdeményezésére rövid felvétel készült csoportunkkal, ami élő adásba is került (alábbi linken meghallgatható). A felvételen Markus Dietrich (Antenne) és tanulóink, Szakos Tamás, Kovács Szilárd, Kiss Barni és Reymeyer Zétény hallható.

Kirándulásunk célja, továbbra is az, hogy tanulóinknak betekintést és nyelvgyakorlási lehetőséget nyújtsunk egy idegen ország - város életébe.

A csoport kísérői Görög Petra, Schiemert Erika és Vécsey Zsolt tanárok voltak.

Vécsey Zsolt, főszervező tanár

Az eseményhez tartozó képgaléria itt érhető el.

 

Iskolánk az idei évben is részt vesz a  Pénzügyi és Vállalkozói Témahét (Pénz7) programjaiban.

Eseménynaptár

Április 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Kövess minket közösségi oldalainkon:

Belépés a közösségi szolgálat portálra:

 

1%
Kérjük adójának 1%-ával támogassa az iskolai alapítvány működését.

Az  iskolai alapítvány tevékenységéről ide kattintva kaphat további információt.