Tantestületi kirándulás 2022/23

Emlékezetes két napot töltöttünk ismét együtt. Ebben a tanévben Olaszország Veneto régiójában jártunk.

Utazásunk első rövid pihenője a Wörthi-tó partján volt. A tó legszebb pontján épült Maria Wörthöt tekintettük meg, mely kisváros a tóba nyúló félsziget végén elhelyezkedő plébániatemplomairól híres.

A tó fölötti, újjáépített 919 m magas Piramidenkogel ködfelhőbe burkolózott A fakilátóból csodálatos panoráma nyílik a környező hegyekre és tavakra tiszta napfényes időben, így velem együtt talán sokan úgy érzik, hogy ide még egyszer el kell jönnünk.

Késő délután, mikor megérkeztünk szállásunkra Lido di Jesoloba, első utunk a tengerpartra vezetett. Élmény volt a hullámokba merülni, érezni a meleg parti homokot a lábunk alatt. A szálloda teraszán elköltött vacsora a karaoke partival kellemes lezárása volt az első napnak.
Másnap reggeli után Cavallinoban hajóra szálltunk, és elindultunk a környező szigetek felfedezésére. Burano szigetére szakadó esőben érkeztünk, a Csipke múzeumban bepillantást nyerhettünk a világhírű csipkekészítés fortélyaiba. Murano szigetén egy velencei üvegfújó mester ismertetett meg bennünket az ősi szakma néhány csínjával, majd továbbhajózva Velencében szálltunk partra. Velence olyan város, melynek történelme és szépsége mindenkit rabul ejt, varázsa abban rejlik, hogy itt egységes egészben találjuk a letűnt századok legszebb városát. Idegenvezetőnk színesen ecsetelte a helyi legendákat, köztük a Sóhajok hidjáét.

Európa talán legszebb temploma a Szent Márk székesegyház, mozaikjai több mint négyezer négyzetméteres területet borítanak be.

A cölöpökre épült város, Velence történelmét áthatja és egyben az utókor számára hagyott örökség a „Hit, remény, szeretet” hármas összefonódása, mely a történelmi épületek művészi kialakításában is lépten, nyomon tetten érhető, mutatott rá idegenvezetőnk.

Az együtt töltött idő, a jó hangulatú beszélgetések, a közösen végzett szervezési, tolmácsolási, idegenvezetői feladatok, Velence csodái, a tenger „végtelensége” együttesen jellemezte kirándulásunkat.

 

Kovácsné Csiszár Ildikó

Az eseményhez tartozó képgaléria itt érhető el.

Iskolánk az idei évben is részt vesz a  Pénzügyi és Vállalkozói Témahét (Pénz7) programjaiban.

Eseménynaptár

Április 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Kövess minket közösségi oldalainkon:

Belépés a közösségi szolgálat portálra:

 

1%
Kérjük adójának 1%-ával támogassa az iskolai alapítvány működését.

Az  iskolai alapítvány tevékenységéről ide kattintva kaphat további információt.