Tanulásmódszertani napok 2022

A Gépipariban már több éve hagyomány, hogy a legújabb tanulóink (a 9. évfolyamos diákjaink) az első 3 napban „ismerkedési, közösségépítési, ill. tanulásmódszertani” tréningen vesznek részt osztályfőnökük és egy segítő kolléga vezetésével.

Nem mindegy számunkra, hogy hogyan kezdik tanulóink az 5 éves szakképzést, nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy ne csak tudást szerezzenek nálunk, hanem jól is érezzék magukat, illetve egyfajta betekintést is nyerhessenek az elkövetkezendő 5 tanév „gépiparis” életérzéséből.

Az első nap kizárólag az Osztályfőnöké (ismerkedés, adminisztráció, „bevezetés a Gépipari életébe”), viszont a 2-3. nap már a közösségépítésről, önismeretről, tanulásmódszertanról szól.

A tréningnapok jól előkészített forgatókönyv alapján zajlanak, változatos módszerekkel, feladatokkal, játékokkal igyekeznek a „tréner-kollégák” a diákok első napjait élményközpontúvá tenni, kooperatív technikák, csoportmunkák, ügyességi játékok, „hatékony tanuási technikák” megismerése színesítette a palettát. Az idei tanévben is nagy munkát fektettek bele az Osztályfőnökök és segítőik, hogy sikeres és hasznos időtöltést eredményezzen a 2 napos program, egyúttal szívből köszönjük Mindnyájuknak a közreműködést és szervezést!

(9A: Kemenesi Zoltán, Koszár Zsolt; 9B: Ungerné Kelemen Ildikó, Berger Katalin; 9C: Geröly Péter, László Marianna Rita; 9D: Bolla József, Putz Margit)

A Kollégák, a Diákok és a Szülők visszajelzései (természetesen!) ismét pozitívak voltak! Nemcsak az ismerkedés miatt, hanem például „könnyebben oldódtak” a tanulók, a kötetlenebb környezet is hatékonyan segített ebben, illetve a későbbi jó osztályközösség kialakításában. Az Osztályfőnökök a 2 módszertani nap alatt több információhoz juthattak hozzá, amik talán csak több hét elteltével derülhettek volna ki. A galériában látható fotók, úgy gondolom, magukért beszélnek!

Sőt, az osztályok közötti kapcsolatépítés is megtörtént, hiszen a 2. napon a 9.B és 9.C osztályok játékos vetélkedő keretein belül mérkőztek meg egymással.

Samu Sándor

Az eseményhez tartozó képgaléria itt érhető el.

 

Iskolánk az idei évben is részt vesz a  Pénzügyi és Vállalkozói Témahét (Pénz7) programjaiban.

Eseménynaptár

Május 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Kövess minket közösségi oldalainkon:

Belépés a közösségi szolgálat portálra:

 

1%
Kérjük adójának 1%-ával támogassa az iskolai alapítvány működését.

Az  iskolai alapítvány tevékenységéről ide kattintva kaphat további információt.