Együttműködési megállapodás az Okleveles Technikus képzés indításáról

Február 3-án együttműködési megállapodást írt alá ünnepélyes keretek között az ELTE Informatikai Kar Savaria Műszaki Intézet és a Vas Megyei Szakképzési Centrum Gépipari és Informatikai Technikum vezetése.

Ez a megállapodás azért is bír nagy jelentőséggel, mivel Vas Megyében elsőként történik ilyen együttműködés (az első évfolyam 2022 szeptemberében indul el iskolánkban), és a következő területeket fedi le: az okleveles technikus képzésben való együttműködést, a beiskolázási és oktatási feladatok összehangolását, a tananyagfejlesztést és a tehetséggondozást a két intézmény között.

Az okleveles gépésztechnikus technikus szakon végzett tanulóink az ELTE szombathelyi egyetemén, a duális gépészmérnöki szakon folytathatják az felsőfokú tanulmányaikat, úgy, hogy a korábbi középiskolai tanulmányaikból akár harminc kreditet is elismerhet az Egyetem, ami körülbelül egy fél év alatt összegyűjthető kreditnek felel meg.

Az együttműködési megállapodást Kovács Péter igazgató úr, prof. Dr. Horváth Zoltán, az ELTE Informatikai Kar dékánja, Rettegi Attila a Vas Megyei Szakképzési Centrum főigazgatója, valamint Szentgyörgyvári Róbert kancellár írták alá.

Az ünnepélyes ceremónián Dr. Hende Csaba, a Magyar Országgyűlés alelnöke, Pölöskei Gáborné, Szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkár, Harangozó Bertalan, a Vas Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja, Dr. László Győző, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere, Prof. Dr. Horváth Zoltán, az ELTE Informatikai Kar dékánja, Rettegi Attila, a Vas Megyei Szakképzési Centrum főigazgatója és Gazdag András, a Schaeffler Savaria Kft., HR vezetője mondott beszédet.

A megállapodással nem titkolt célunkat szeretnénk megvalósítani: vonzó műszaki életpályamodellt és karrierlehetőséget nyújtani a nálunk végzett diákjainknak.

 

Az eseményről tudósító cikkek, források az alábbi linkeken érhetők el:

https://www.szombathelyigepesz.hu/2022/02/03/vas-megyeben-elsokent-egyuttmukodesi-megallapodas-az-okleveles-technikus-kepzes-inditasarol/

https://www.instagram.com/p/CZhi5PVKb8n/

Iskolánk az idei évben is részt vesz a  Pénzügyi és Vállalkozói Témahét (Pénz7) programjaiban.

Eseménynaptár

Április 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Kövess minket közösségi oldalainkon:

Belépés a közösségi szolgálat portálra:

 

1%
Kérjük adójának 1%-ával támogassa az iskolai alapítvány működését.

Az  iskolai alapítvány tevékenységéről ide kattintva kaphat további információt.