Tanulmányi ösztöndíjak a Gépipariban

Az iskolában működő „Esélyt a gépiparisoknak” Alapítvány idén is meghirdette azt a pályázatát, amellyel a 11. és 12. évfolyamos diákok egyszeri anyagi támogatását tűzte ki célul.

Az elismerések átadására 2021. december 17-én került sor. Az osztályfőnökök javaslatára az alapítvány kuratóriumának döntése nyomán Czetin Ákos (12.B), Göller Balázs (12.A), Kovács Áron (12.D) és Mona Cintia (11.C) kapott ösztöndíjat. A kuratórium Németh Kristóf 9.B osztályos tanuló támogatásáról is döntött.

Az ösztöndíjak anyagi fedezetét az alapítvány saját forrásaiból, valamint két egyéni felajánlásnak köszönhetően tudta biztosítani. Schiemert Erika tanárnő és Finta Martin, 2009-ben érettségizett diákunk támogatta idén ebből a célból az alapítványt. Az átadáson ezt nekik is megköszönte a kuratórium, amelyen a támogatókon és a díjazott diákokon kívül osztályfőnökeik és a kuratórium tagjai voltak jelen.

Samu Sándor igazgatóhelyettes, a kuratórium tagja köszöntötte a résztvevőket. Felelevenítette az ösztöndíjak hagyományának történetet, annak fontosságát. Kiemelte, hogy a tanulmányi eredmények mellett az iskola fontosnak tartja a diákok szociális érzékenységének erősítését, amelyhez egy ilyen ösztöndíj is hozzá tud járulni. Különösen fontos feladat ez karácsonyhoz közeledve.

Molnár Zoltán, az alapítvány kuratóriumának elnöke adta át az ösztöndíjakat, megemlítve azt, hogy az alapítvány 15 éves története során eddig 46 diák támogatására volt lehetőség. Az átadó zárásaként a diákok figyelmébe ajánlotta Martin Luther King 1963-as Van egy álmom című beszédének egy részletét: „Egy napon minden völgy fölemelkedik, minden hegy és halom lesüllyed, az egyenetlen egyenessé lesz és a dombvidék síksággá. Ez a mi reménységünk.”

Molnár Zoltán, a Kuratórium elnöke


Iskolánk az idei évben is részt vesz a  Pénzügyi és Vállalkozói Témahét (Pénz7) programjaiban.

Eseménynaptár

Április 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Kövess minket közösségi oldalainkon:

Belépés a közösségi szolgálat portálra:

 

1%
Kérjük adójának 1%-ával támogassa az iskolai alapítvány működését.

Az  iskolai alapítvány tevékenységéről ide kattintva kaphat további információt.