SZErethető MAtematika verseny – 2. helyezett a Gépipari!

A 10., jubileumi SZErethető MAtematika megyei csapatversenyen iskolánk csapata ismét fantasztikus eredményt ért el, 2. helyezett lett a megmérettetésen!

 

 

Csapattagok:
Berényi Kristóf 10. D

Bozi Bendegúz 10. A

Korpics Attila 10. A

 

 

Felkészítő tanár:

Kovácsné Csiszár Ildikó

 

Az ELTE Savaria Egyetemi Központ dísztermében 2021. október 20-án került megrendezésre a 10., jubileumi SZErethető MAtematika megyei csapatverseny, röviden SZEMA verseny, melyet a Vas megyei technikumoknak és a szakképző iskoláknak hirdet az ELTE Savaria Regionális Pedagógiai Szolgáltató és Kutató Központ.

Az idei évben 17 iskolából 25 csapat (19 technikumi és 6 szakközépiskolai) 75 diákja mérte össze tudását. A három fős csapatok a mindennapokban előforduló, valóságközeli matematikai feladatokat oldottak meg. A mostani verseny új eleme volt az IKT orientáció, hiszen az egyik feladatsort tableten kapták meg a versenyző tanulók. Az ötféle feladattípusra 100 perc állt rendelkezésre.

A verseny megvalósításában az ELTE SRPSZKK munkatársai mellett többek között Király Bernadett és Tóthné Nagy Emese matematika tanárok, továbbá az előző verseny győztesei, azaz a csepregi VMSZC Nádasdy Tamás Technikum és Kollégium és a körmendi VMSZC Rázsó Imre Technikum oktatói és tanulói vállaltak főszerepet.

A versenyt támogatta az ELTE SRPSZKK mellett többek között a Vas Megyei Szakképzési Centrum, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke, valamint Szombathely Megyei Jogú Város Közgyűlésének Kulturális, Oktatási és Civil Bizottsága.

Kovácsné Csiszár Ildikó

Forrás: https://www.srpszkk.hu/szakmai-szolgaltatasok/tanulmanyi-versenyek/szema-verseny/megrendezesre-kerult-a-10-jubileumi-szeretheto-matematika-megyei-csapatverseny

A versenyről készült fotók is megtekinthetők az oldalon.

Iskolánk az idei évben is részt vesz a  Pénzügyi és Vállalkozói Témahét (Pénz7) programjaiban.

Eseménynaptár

Április 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Kövess minket közösségi oldalainkon:

Belépés a közösségi szolgálat portálra:

 

1%
Kérjük adójának 1%-ával támogassa az iskolai alapítvány működését.

Az  iskolai alapítvány tevékenységéről ide kattintva kaphat további információt.