Szakmai versenyek eredményei – a hagyomány kötelez!

A mindennapos online tanulási tevékenység mellett szerencsére sok olyan diákunk van, akik versenyeken is megmérettetik magukat, illetve bizonyítják tudásukat, ezzel is öregbítik iskolánk jó hírnevét.

A különböző szakmai versenyeken való részvételnek és eredményes versenyzésnek nagy hagyományai vannak a Gépipariban, minden tanévben indítunk diákokat, akik becsületesen, sőt kiválóan állnak helyt az adott versenyen. Sajnos a járványügyi helyzet idén is befolyásolja a fordulók megszervezését (így volt ez tavaly tavasszal is), de már most is remek eredményekről tudunk beszámolni.

 

ÁSZÉV (Ágazati Szakmai Érettségi Vizsgatárgyak Versenye):

  • gépgyártástechnológiai ismeretek: 13 diákunk közül 9 tanuló jutott az írásbeli döntőbe (Pataki Zalán, Ropoli Szabolcs, Sümeghi Zalán, Vogrincsics Arnold, Polák Bence, Kulman Csanád, Somogyi László, Varga Márton, Tóth Bálint – 12.  A és D osztályos diákok, felkészítőjük: Bolla József tanár úr)
  • informatikai ismeretek: 2 tanulónk közül 1 diákunk jutott be az írásbeli döntő fordulóba (Zsiray Richárd, 12E, felkészítőjük: Németh Szabolcs tanár úr)

 

OSZTV (Országos Szakmai Tanulmányi Verseny):

  • gépgyártástechnológiai technikus: 9 diákunk vett részt az előválogatón, közülük öten (Horváth Gábor, Németh Boldizsár, Rákóczi Edvárd, Horváth Balázs, Balogh Marcell) 60%-os, illetve afeletti eredményt értek el, így az idevonatkozó Kormányrendelet alapján mentesülnek a szakmai vizsga írásbeli részének teljesítése alól. A verseny döntő fordulója a járványügyi helyzet miatt elmarad az idei tanévben is.
  • CADCAM, illetve az informatikai rendszerüzemeltető és hálózatépítő szakok előválogatói, illetve döntő fordulója a COVID-helyzet miatt szintén nem kerülnek megrendezésre.

Bank/Code online csapatvetélkedő (a Pénz7 alkalmából):

  • a dunántúli régióban a 3., országosan pedig a 23. helyezést érték el diákjaink, ami azért is szép eredmény, mivel 340 csapat indult az egész országból! A csapat tagjai: Horváth Ákos, Simon Bence, Ridavits Rómeó (10.B), felkészítőjük: Pék Attiláné tanárnő.

Szívből gratulálunk minden tanulónknak és felkészítő tanáraiknak!

Samu Sándor

Iskolánk az idei évben is részt vesz a  Pénzügyi és Vállalkozói Témahét (Pénz7) programjaiban.

Eseménynaptár

Április 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Kövess minket közösségi oldalainkon:

Belépés a közösségi szolgálat portálra:

 

1%
Kérjük adójának 1%-ával támogassa az iskolai alapítvány működését.

Az  iskolai alapítvány tevékenységéről ide kattintva kaphat további információt.