PÉNZ7 - pénzügyi témahét a Gépipariban

Az idei Pénz7 alkalmából iskolánk is bekapcsolódott a pénzügyi tudatosságot népszerűsítő programsorozatba, melynek eseményei március 1-5-ig zajlottak.

A témahét keretében az online tanórákon szerezhettek gyakorlatias ismereteket a családi költségvetés készítésének fontosságáról és ezáltal a pénzügyi tervezés rejtelmeiről a 10. és 12. évfolyamos tanulóink.

A digitális környezetben is alkalmazható feladatokkal, megoldásokkal készültünk a különleges tanórákra. A családi költségvetés témában diákjaink a prezentációkon túl, csoportmunkában életszerű feladatokkal birkóztak meg, kvízeket oldottak meg, megismerhették, hogy milyen a zöld családi költségvetés, és egy digitális szabadulószobából próbáltak kijutni.

A Pénz7 kísérőrendezvényei közül az MNB Pénzmúzeuma és a Pénziránytű Alapítvány közös BankCode középiskolásoknak szóló országos vetélkedőjében egy 3 fős csapattal iskolánk is képviseltette magát. A regionális döntőben Horváth Ákos, Ridavits Rómeó, Simon Bence, a 7. helyezést érte el, így az országos elődöntőbe a 30 legjobb csapat közé (340-ből) bekerült a trió. A csapatnak és felkészítő tanáruknak, Pék Attilánénak szívből gratulálunk a szép eredményért!

A Pénz7 online tanóráinak lebonyolítását Pék Attiláné, Rákos Eszter, Varga Hedda és Biácsi Hajnalka kolléganők végezték.

A cikkhez kapcsolódó dokumentum ezen a linken érhető el. (A Pénz7 témái, a témahét megvalósítása (feladatok, prezentációk))

Biácsi Hajnalka

humán mk. vez.

Iskolánk az idei évben is részt vesz a  Pénzügyi és Vállalkozói Témahét (Pénz7) programjaiban.

Eseménynaptár

Április 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Kövess minket közösségi oldalainkon:

Belépés a közösségi szolgálat portálra:

 

1%
Kérjük adójának 1%-ával támogassa az iskolai alapítvány működését.

Az  iskolai alapítvány tevékenységéről ide kattintva kaphat további információt.