Interjú Varga Danival

Mik voltak a kezdeti sikereid? - A rajzolással már nagyon régóta foglalkozom, egészen pontosan már az óvodában rajzoltam kisebb képeket. Tanulmányaimat a Nyitra utcai ÁMK-ban kezdtem. A rajztanárom onnan vitt versenyre. Harmadik félévtől viszont átkerültem a Paragvári utcai Általános Iskolába, ahol rajzszakkörre jártam, és ahol sokat tudtam tanulni a rajztanáromtól. De sajnálatomra elkerült az iskolából, és azóta magam fejlesztem tudásomat. 

 

Mik a kedvenc rajztémáid? - Kimondottan kedvenc rajztémám nincs, mert szeretek tájképeket festeni, vagy akár egy portrét rajzolni is. Hangulatomtól függ. De szeretek lovakat, lófejeket rajzolni. 

 

Nyertél-e már versenyt? - Igen még általános iskolában. Azt hiszem még kisiskolás koromban volt a Derkovits iskolában egy rajzverseny, ahol egy versről kellett rajzolni, és én Weöres Sándortól, a „Paripám csodaszép pejkó” című verset választottam, és ezt kellett lerajzolnom. Nem volt egyszerű dolgom, hiszen már akkor egy lónak álltam neki, hogy lerajzoljam. Emlékszem előtte itthon még gyakoroltam a ló rajzolását oldalnézetből. A versenyen különdíjat nyertem.

 

Mivel szeretsz jobban rajzolni? - Nemrég még sok grafit képet csináltam, mostanra már inkább átálltam az olajképek festésére, de sok fajta módszert kipróbáltam már. Porpasztellel is dolgoztam, olajpasztellel, szénnel, akrillal, még akvarellfestékkel is. De szerintem a grafit/színes ceruzát és az olajfestéket szeretem a legjobban.

 

Mennyi ideig készül egy kép? - Az sok mindentől függ, de leginkább a türelemtől. Lionel Messiről készített képemmel körülbelül öt órát foglalkoztam mire meg lett, de például Badacsonyról készített festményem két hétig készült (a Gépipari instagram oldalán is ez a festmény látható). De a festményeket ugye nagyban befolyásolja a száradási idő is.

 

Melyik a kedvenc képed? - Kimondott kedvencem nincs, de például a lovas képeim, és a tájkép festményeim tetszenek a legjobban.Sokszor kérdezik tőlem, hogy miért éppen a Gépipari Technikumot választottam középiskolámnak, és miért nem jelentkeztem a művészeti szakgimnáziumba. Azért választottam ezt az iskolát, mert sok jót hallottam róla, hiszen a bátyám is ebben az iskolában tanult. Itt találtam meg azt a szakmát, ami legjobban érdekel. Ezért jelentkeztem az iskola CAD-CAM informatikus szakára. Emellett továbbra is szeretném magamat fejleszteni a rajzolás terén, és a későbbiekben ezt a hobbimat megtartani. A másik hobbim pedig a sport, jelenleg a Szombathely Crushers utánpótlás csapatában amerikai focizom.

Biácsi Hajnalka, tanárnő

Iskolánk az idei évben is részt vesz a  Pénzügyi és Vállalkozói Témahét (Pénz7) programjaiban.

Eseménynaptár

Május 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Kövess minket közösségi oldalainkon:

Belépés a közösségi szolgálat portálra:

 

1%
Kérjük adójának 1%-ával támogassa az iskolai alapítvány működését.

Az  iskolai alapítvány tevékenységéről ide kattintva kaphat további információt.