„Világ Múmiái” kiállítás és Parlament

2018.október 18-án 56 tanuló és 4 kísérő tanár utazott Budapestre.

A kirándulás során két csoportra bontva tekintették meg a Világ Múmiái kiállítást, amely során nagyon sok új információval gazdagodtak a felnőttek és a diákok is.

A tárlat megismerése egyedileg történt, ehhez mindenki kapott egy audioguide készüléket, így saját tempóban volt lehetőség haladni. A feldolgozást segítették a kivetítésre kerülő videofilmek és a Kalandor programhoz kapott keresztrejtvény is.

A résztvevők olvashattak a különböző vallások temetési szertartásairól, betekintést kaptak az egyiptomi mumifikálási eljárásba. Megtudhatták, hogy 100 évvel ezelőtt Magyarországon is használták a múmiaport, különböző betegségek gyógyítására. Ezt hivatalos a gyógyszertárakban lehetett beszerezni.

Megtekinthették a lápi körülmények között megmaradt testeket, de ugyanígy a kriptában konzerválódottakat is.

A kiállítás során zsugorított fejeket, kosármúmiákat, állati múmiákat és a hazánkban fellelt váci múmiákat is megláthatták. Megdöbbentő volt egy szerzetesrendről olvasni, akik élve választották az önmumifikálást.

A másik program a Parlamentben lévő múzeumpedagógiai foglalkozás volt.

A 9. évfolyamos tanulók a Rendi országgyűlések a Reformkorban, című játékos ismeretszerzésen vettek részt. Megismerhették a XIX. századi törvényhozás folyamatát, az alsó és a felsőtábla működését. Szerepjáték segítségével egy-egy képviselő szerepébe bújhattak a résztvevők és ezáltal, a korabeli országgyűlési hangulatba is beleélhették magukat.

A másik csoport, amely főként 11. évfolyamos diákokból állt, a választási kampányokról és a választójog történetéről szóló foglalkozáson vett részt. Három csoportra osztva állítottak jelölteket, kampányoltak és vettek részt a megmérettetésen. A végén pedig szavazással döntötték el, hogy ki érdemes arra, hogy képviselje őket.

A korai kelés és a késő esti érkezés ellenére, a kirándulás vidám hangulatban telt.

Abban a reményben zárult le a nap, hogy folytatás következik.

Az eseményen készült képek itt érhetők el.

Iskolánk az idei évben is részt vesz a  Pénzügyi és Vállalkozói Témahét (Pénz7) programjaiban.

Eseménynaptár

Április 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Kövess minket közösségi oldalainkon:

Belépés a közösségi szolgálat portálra:

 

1%
Kérjük adójának 1%-ával támogassa az iskolai alapítvány működését.

Az  iskolai alapítvány tevékenységéről ide kattintva kaphat további információt.